torstai 21. marraskuuta 2013

Se pieni printti

Se fakta, että useimmat meistä jättävät sen pienen tekstipätkän, jota jotkut kutsuvat "sopimusehdot"-nimellä, lukematta on johtanut siihen, että eräät yhtiöt ovat alkaneet käyttää hyväksi näiden ehtojen tarjoamaa suojaa.

Yhdysvalloissa on tullut esiin tapaus, jossa yritys oli lisännyt sopimusehtoihinsa kohdan, jossa asiakas suostuu laskutettavaksi, jos hänen tekonsa haittaavat yhtiön nimeä tai mainetta. Kyseisessä tapauksessa asiakas teki nettikauppatilauksen, jota ei koskaan saanut. Hän yritti saada yhteyttä myyjään, tuloksetta, joten lasku jäi maksamatta ja asiakas kirjoitti huonon palautteen kohtelustaan sivustolle, jossa voi varoittaa ihmisiä huijarisivustoista ja -kaupoista. (http://www.ripoffreport.com/).

3 vuotta palautekirjoituksen jälkeen asiakas sai kotiinsa viestin myyjältä, että 3. osapuolen sivulla oleva palaute tulisi poistaa, tai asiakaalta laskutetaan $3,500 sopimusehtojen mukaan. Ja niin minkä mukaan? Niin, ne sopimusehdot..

Palautetta tulee joka tapauksessa, sekä negatiivista että positiivista, sekä kolmansille osapuolille että suoraan asiakkaalta yritykselle, ja se on asia, jota tulisi vaalia, juurikin oman toiminnan kehityksen vuoksi. Tämän takia on pelottavaa ajatella palautteen antajien mietteitä, jos uhkana on että yrityksen ollessa tyytymätön antamaasi palautteeseen, tulisikin pikapostissa lasku, joka vastaa suomalaista mediaani-kuukausipalkkaa.

Tämä taka-askel asiakaskeskeisyydessä on suoraan myös taka-askel palautteenhallinnassa. Asioita, jotka eivät esimerkkitarinassa toimineet, ja asioita, joiden kuuluisi olla nykyisin enemmänkin itsestäänselvyyksiä, ei voi turhaan korostaa, sillä niillä luodaan perusta uusille menestyville yrityksille, kehitykselle, kasvulle ja menestykselle.

Lähde:
http://mashable.com/2013/11/19/kleargear-negative-review-fine/#:eyJzIjoiZiIsImkiOiJfcTB5eW8zdzBwdmQwbGNteTFiYzN4MWxkOWdfIn0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti